VELi YILMAZ

Karanlığa Işık Olmak

Bir toplumun temel taşı eğitimse, öğrenmekten geçiyorsa gerçek, mücadele ve karanlıktan aydınlığa çıkmaksa amaç; hepimizin üstleneceği birer ışık misali görevler bulunduğuna inanmaktayız.
*
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ulusal kurtuluş savaşımızdan sonra özellikle devrimlerle süslediği cumhuriyetin temelini karanlıktan ışığa ulaştıracak bilgi toplumu olmasına önem vermiştir.
*
Binlerce kitabı 57 yıllık yaşamına sığdıran büyük önder adeta karanlığa bir ışık gibi doğarak üstlendiği misyonun gereğini fazlasıyla yapabilmiştir.
*
Bugün toplumumuzun en büyük eksikliklerinden bir tanesi de okuma alışkanlığıdır. Okumadıkça araştırmadıkça, doğruya ulaşamadıkça karanlığa ışık olmak mümkün değildir.
*
Bir de bir başka düşünceden hareketle gelişmiş toplumların genetiğine bakıldığında bilgi toplumunun temelinin yüksek derecede öğrenmeden geçtiğini gözlemleyebilmekteyiz.
*
Örneğin gelişmiş toplumların özünde bu gerçeğin yattığını bildiğimiz halde neden hala bir duraksama ve acabalarla dolu bir ikilem içerisine girdiğimizi hala anlayamamaktayız.
*
Özellikle ülkemizin çok genç bir nüfusa sahip olması bu açıdan önemli bir avantajı olmasına rağmen potansiyel doğru tahlil edemiyor ve de kullanamıyoruz.
*
Peki karanlığa nasıl ışık olacağız o zaman?
*
Biz çalışkan bir milletizdir. Geçmişten geleceğe bu gerçek hiçbir zaman değişmemiştir.
*
Sorumluluğumuzun bilincinde bu toplumun bireyleri olarak çok çalışarak aynı zamanda sahip olduğumuz değerlere sımsıkı bağlı kalarak ve hedef belirleyerek ne istediğimiz konusunda tartışma götürmez bir karar kılarak ülkemiz kadar kendimizin de ve hatta sevdiklerimizin de geleceğini sağlam temeller üzerine kurabiliriz.
*
Karanlığa ışık olmak aslında hepimizin görev bilmesi gereken bir gerçek olduğunu unutmadan..

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *